Näkkileipää


Edelleenkään minulla ei ole ollut sitä aikaa mukamas perehtyä noihin mummon ohjeisiin, mutta keittiössä on kyllä kokeiltu monia muita juttuja :D

Jostakin blogista luin NÄKKILEIVÄN valmistamisesta ITSE ja kiinnostuin aiheesta. Ystävä sitten vinkkasi, että hän oli kokeillut taivaallisen hyvää Risentan Siemennäkkileipäsekoitusta ja lapsetkin olivat näkkäristä tykänneet. Ongelmaksi vain muodostui, ettei sitä meidän S-Marketista löytynyt ja sitten ehdin jo unohtaakin koko näkkärijutun, kunnes sitten tiistaina mentiin käymään Citymarketissa ja sieltähän sitä sitten löytyi. Mutta kyllä sitä pussia sieltäkin etsitiin hyllystä, jos toisesta ja lopultahan se sitten löytyi gluteenittomien tuotteiden hyllystä.


Siemensekoituksen joukkoon lisäsin lämmintä vettä, oliiviöljyä sekä merisuolaa.
Paistoin ohjeen mukaan ja tunnin päästä meillä olikin herkkua valmiina. 


Siemensekoitus on jauhoton sekä gluteeniton, 100 % SIEMENIÄ: auringonkukkasiemeniä, seesaminsiemeniä, kurpitsansiemeniä, pellavansiemeniä, psylliumsiemeniä ja chia-siemeniä.

HYVÄÄ JA kaiken lisäksi TERVEELLISTÄ :) Ihan liian helppoa valmistaakin :D

Kommentit

Suositut tekstit